Skiområdet Wildschönau Alpbachtal - Ski Juwel

En del af Kitzbühler-Alperne!
Det er en overset juvel, selvom det igen og igen vinder priser og høster stor anerkendelse.
Det var her Skitour.dk's stifter selv startede som skiguide i 1989.
Området er meget større end det antal hotelsenge, der er her. Så selvom alle hoteller er booket op, så er der alligevel altid masser af luft og plads.

Dine ekstra-fordele ved at rejse med Skitour.dk til Wildschönau:
◽Uden ekstra beregning, kan du afhente skiudstyr og liftkort dagen før fra kl. 15
◽Vores priser er inklusiv 6 dages liftkort
◽Du får alle penge retur, hvis rejser frarådes


Skiområdet i Wildschönau og Alpbachtal: Ski Juwel – et nyt og moderne skiområde.

Se en kort video fra Wildschönau Alpbachtal:


Wildschönau-bjergene er en del af Kitzbühler-Alperne!

46 liftsystemer, 109 km vidunderlige alpine pister, udmærkelsen ”Pistesgütesiegel” og masser af hjertevarm gæstefrihed - liftene i Wildschönau giver adgang til det hele. Det brede udvalg af pister strækker sig fra de lette pister til børn og nybegyndere over de mere krævende bakker til hæsblæsende pister for vovehalse, der vil prøve kræfter med FIS-ruter.  Hertil kommer vidunderlige offpiste muligheder, permanente langrendsspor, en tidtagningspiste, områder for snowboardere og naturligvis garanti for masser af sne. Vintersæsonen varer fra medio december til april. Skiområdet udvides konstant og kunst sne området udbygges endnu mere, således at mere end 85% af hele skiområdet er dækket af kunstsne.

Hvad siger andre om Wildschönau?
Skisport.dk har haft Wildschönau med i flere artikler, hvor de beskriver Wildschönau, som en ægte overset juvel.
Se deres artikel og videoer om Wildschönau, og hvorfor de synes man skal tage hertil
I videoerne undrer de sig over, hvorfor Zillertal tiltrækker titusindevis af danskere, mens det er de færreste, der har hørt om Wildschönau.

Verdens største testportal for skiområder: www.skiresort.de har i juli 2023 kåret skiområdet som testvinder i kategorien "familie og børn".
I testen blev området desuden tildelt topkarakter i kategorierne ”skiområde”, ”udvalg af pister” samt ”kabinebaner og lifte”.

Skiportalen www.schneehoehen.de har de seneste gange givet området en samlet 2. plads og kåret det som TOP Skiområde med 4,56 ud af 5 stjerner!

Det store skiområde i Tirol hedder "Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau" i daglig tale blot Ski Juwel, og blev i 2012 skabt ved en sammenlægning af Wildschönauer Bergbahnen og Alpbachtaler Bergbahnen. Her er der i alt 46 liftanlæg med 109 km pister i alt. I Wildschönau dalen, hvor Skitour.dk's indkvartering findes, er der også et rigtig fint langrendsområde, der ligger gennem hele dalen og er ca. 50 km langt. Alle typer alpine pister lige fra lette blå-grønne til ”skarpe” sorte, har kabine- og stolelifte og også enkelte træklifte f.eks. ved øveområderne, hvor skiskolerne arbejder, og ved bunden af pisterne, hvor der er rigtig gode forhold for børn og nybegyndere. De populære rullebånd findes også flere steder i Wildschönau, bl.a. ved mellemstationen.

Der er tillige et rigtig godt begynderområde i Oberau, hvor der tilbydes en god og børnevenlig skiskole. På mellemstationen i Auffach er også et superfint begynderområde for såvel børn som voksne, idet her er stort overblik og fin plads og rullebånd.

Hvis du ønsker større udfordring i dit skiløb, kan du teste dine evner på FIS-konkurrencepisten mellem Mittermoosjoch og Race'n Border området i Niederau. Her er der både styrtløb, super G-, storslalom- og slalompiste. Der er flere spændende områder med hurtigt udfordrende skiløb.

Prøv også det nye "Race n' boarder"-skiområde ved Niederau, der er et fint område med røde og sorte piste, hvor der er anlagt slalom-, storslalom-, boarder cross/ski cross- "coin-up" (dvs. tidtagning ved betaling), speedtrack og carving- baner. Området kan benyttes af alle. I området er der fine muligheder for offpiste-kørsel. Hvis du ønsker at køre off-piste så er der normalt 15-35 km pister til dette i hele området, men dette er naturligvis meget sæsonafhængigt i forhold til tidspunkter for nysne.

PISTEKORT, INTERAKTIVT
SE FLERE VIDEOER FRA WILDSCHÖNAU


Fakta om Østrig - Wildschönau Alpbachtal
Skiområde
Antal piste km109 km
Længste piste7000 m
Højeste piste2025 moh
Blå pister26 km
Røde pister54 km
Sorte pister13 km
Off pisteJa
Skiruter16 km
Langrend70 km
AftenskiJa
Antal lifte45
Antal kabinelifte9
Antal stolelifte7
Antal træk lifte29
Rullebånd1
SkilejeJa
SkiskoleJa
Dansk børneskiskoleNej
Dansk skiskole privatundervisningNej
BørneskiskoleJa
Ski-børnehaveJa
BørneområdeJa
Fun/SnowparkJa
Gletcher skiløbNej
Snekanoner piste dækket90 km
SkibusJa
Nat skibusJa
Aktiviteter
Kælkebakke
Snow Tubing
Sneskovandring
Svømmehal
Byen
Afstand til DK1050 km
Byens højde875 m
AfterskiJa
CaféerJa
KonditoriJa
LoungeJa
BarerJa
RestauranterJa
SupermarkedJa
Pris 1/2 fadøl4 €
Pris pizza8 €
Pris 3 retter middag15 €
Vurdering
Børn
Skiløbet
Byen
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off piste
Snowboard
Langrend
Afterski
Spisesteder