Tyskland - Harzen

◽Familietid og hygge◽Kun ca. 4 timer/400 klimavenlige km fra Danmark
◽Masser af aktiviteter og naturoplevelser◽Damp-lokomotiv, middelalderborge og gamle sølvminer
◽Oplev historiens vingesus ved den tidligere grænse mellem Øst- og Vesttyskland


Dine ekstra-fordele ved at rejse med Skitour.dk til Harzen:
◽Du får rabat på bl.a. skileje
◽Gratis skibus
◽Du får alle penge retur, hvis rejser frarådes


I kort afstand fra Danmark findes der et eventyrligt område, som flere børn beskriver som et Minecraft-univers pga. middelalderborgene og sølvminerne.

Se en kort video fra Harzen-Braunlage:


Mange af vores gæster tager til Harzen, fordi de ønsker en billig, hyggelig familie-vinterferie og der ikke er langt at rejse. Harzen byder på rigtig vinterhygge med sjove kælkebakker med lifte, så I ikke selv skal gå op. Snow-tubing, som er sjov for alle aldre, hvor man kælker i en kæmpe badering, og hvor man igen bliver trukket op. Her er også skøjtebane og masser af andre muligheder for hygge i sneen. 

Tilmed er der et fint skiområde, der er overset af danske skiløbere.

Harzen er en unik perle med skøn natur og mange forskellige skiområder fordelt i hele regionen. De enkelte skiområder når du til fods eller i egen bil fra din indkvartering.

Her er dejligt for børnefamilier, idet alle skiområder er overskuelige og let tilgængelige. Priserne på vores indkvarteringer er rigtig gode og ofte med flotte børnerabatter.

PRAKTISK INFO OM AT STÅ PÅ SKI I HARZEN:
Skiskole i Harzen
Skiudlejning i Harzen
Skiområdet i Harzen
Hoteller, feriecentre, lejligheder og feriehuse i Harzen
PISTEKORT, INTERAKTIVT
SE VIDEO FRA HARZEN-BRAUNLAGE
LIVE WEBCAMS


Aktiviteter i og ved sneen:
I Harzen er der meget fokus på børnefamiliernes oplevelser, og derfor er der meget at se og opleve i sneen. Der er meget fine kælkebakker og de nye snowtubing-bakker. Her er mulighed for en fantastisk togrejse med damplokomotiv "Harzens Smalsporsbane" til Bloksbjerg eller et besøg i et af de populære vandlande. Om aftenen er der også aftenskiløb eller aftenkælkebaner. I Braunlage er tillige en stor skøjtebane, der er meget populær.

Vore hoteller tilbyder naturligvis også sine hyggelige opholdsrum og gode faciliteter som swimmingpool og wellness for vores gæster - store som små.

Børn i Harzen:
Harzen er et suverænt børneskiområde, idet I altid har børnene på nært hold. Her er der god plads, og børnene er altid sikre i det område, de står på ski i. Man farer ikke vild, og såvel børn som forældre kan hele tiden overskue områderne.
Skitour.dk anbefaler gerne de lokale skiskoler, der også tilbyder børne undervisning. Når børnene er i skiskolen, er der oftest en eller to skilærere sammen med børnene, for at der er et godt overblik. 

Kælkning:
I mange skiområder i Harzen findes fine kælkebaner eller "Rodelbahnen", som de kaldes på tysk. En del af disse er også med aftenbelysning. De bedste baner findes i Braunlage, Hahnenklee, Wildemann, Torfhaus, St. Andreasberg, Schierke og Buntenbock. Ved Torfhaus findes en lift, der kun trækker kælke. Det samme i St. Andreasberg. Alle andre steder har man kælken med i liften eller vandrer op på bjerget. Man må gerne medbringe egen kælk, men alle skiudlejninger lejer også kælke ud.


Gæstebog

- Randi - 12/3-2023. Rejste i februar 2023

Vores børn elskede Harzen. Vi kørte med damplokomotiv og oplevede grænsen til DDR. Vi kælkede på almindelig kælk og nogle sjove store dækringe. Så selvom vi faktisk ikke fik stået på ski, så havde vi en fantastisk ferie. Vi var kun afsted i 4 dage, men det føles som om vi havde holdt over en uges ferie!


- Egon - 26/2-2023. Rejste i februar 2023

Vi har stået på langrend i mange år og været i Harzen flere gange. Det er bare godt.


- Marin - 25/2-2022. Rejste i februar 2022

Vi havde en dejlig ferie, hvor vi fik kælket, besøgt en sølvmine og selvfølgelig stået på ski. Den ene dag var hovedliften lukket pga. blæst, men så tog vi bare om til Hexenritt. Der er masser af muligheder og områder tæt på.


- Mads - 25/2-2022. Rejste i februar 2022

Godt begynderområde så det var et godt sted for børnene at stå på ski for første gang. For os mere erfarne var det også fint, men sørg for at tage hen til de forskellige områder i stedet for blot at være i Braunlage. Især Skt. Andreasberg overraskede positivt.